Brochure 

Toont 1 - 4 van de 4 items

Brochure drukken bij Onlyprint

Op zoek naar het laten drukken van een brochure? Het drukken van een brochure is niet simpelweg gedaan. Er zijn een aantal keuzes die gemaakt moeten worden wat betrefd kleur, dikte papier, enkelzijdig of dubbelzijdig printen etc. Ook is het handig om dan alvast na te denken over het inbinden van de brochure, hier zijn een aantal verschillende technieken voor.

Verschillende mogelijkheden voor het printen van een brochure

Bij het laten drukken van een brochure zijn er een aantal belangrijke factoren waarin een keuze gemaakt moet worden. Als eerste gaan we het formaat kiezen. Het meest gangbare formaat voor een brochure is A4. A4 formaat het meest gekozen voor brochures in de hele wereld. Het kan altijd zijn dat je de brochure kleiner wilt. Dan is er een mogelijkheid om voor A5 te gaan of een formaat van 24x17cm.

De tweede keus die gemaakt moet worden is of je het enkelzijdig of dubbelzijdig wilt laten printen. Dubbelzijdig komt vaak een stuk professioneler over. Je komt tegenwoordig bijna nooit meer een brochure of magazine tegen die enkelzijdig bedrukt is. De volgende keuze die je maakt sluit hier aardig op aan. Moet je het kleur of zwart-wit printen? Voor magazines is kleur erg belangrijk. Voor bijvoorbeeld een scriptie printen voldoet zwart-wit.

De Technische aspecten van het drukken van een brochure

Voor het papier van het binnenwerk. Standaard printpapier is 80 grams papier. De keuze die Onlyprint heeft in papier is tussen de 80 en 150 gram grams papier,150 is hierbij  vrij stevig en komt erg professioneel over. Voor papier van de omslag zijn er ook een aantal keuzes. Hier gaat het om 250 of 350 grams wit, silk. Dit is meer een persoonlijke keuze. Bij 250 grams cover of omslag krijgt je brochure een kwalitatieve uitstraling.

Verschillende bindingstechnieken voor het drukken van een brochure

Er zijn een aantal verschillende manieren om een brochure te binden. De meest gangbare is een met lijm gebonden brochure. Deze is gelijmd en komt met een harde kaft omplakt. Het is van belang dat de brochure minimaal 24 uur kan drogen. Verder kan je ook kiezen voor een geniete brochure. Bij een geniete brochure worden 2 nietjes gebruikt aan de zijde waar de brochure gebonden is. Verder heb je nog een keuze met verschillende ringband technieken. Zo heb je een metalen ringband (wire-o) die veel gebruikt wordt.

Toont 1 - 4 van de 4 items