Menukaart printen 

Is jouw eetgelegenheid beroemd om zijn gevarieerde aanbod aan seizoensgebonden gerechten of dagelijkse specials? Onze modulaire menukaarten maken het mogelijk om jouw selectie op een elegante en flexibele wijze te tonen. Door onze printservice komen de kleuren van jouw maaltijden levendig tot leven op de kaart, waardoor het water je al in de mond loopt bij het kijken ernaar. 

Een aantrekkelijke menukaart printen 

De aanpasbare structuur van losbladige menukaarten maakt het mogelijk om moeiteloos te reageren op wijzigingen in het aanbod, zoals seizoensgebonden producten, unieke promoties of aanpassingen in de prijzen. Het is uiterst eenvoudig om pagina's toe te voegen of te verwijderen, waardoor je menu altijd actueel blijft. Versterk de eetervaring van je gasten met menukaarten die net zo flexibel zijn als de gerechten die jouw keuken serveert.

Adviezen voor het opstellen van een menukaart

Naast de kwaliteit van het drukwerk, speelt het design van de menukaart een cruciale rol. Het is belangrijk om niet alleen aandacht te besteden aan de presentatie van je maaltijden, maar ook om de unieke sfeer van je eetgelegenheid te reflecteren. Hier volgen enkele suggesties die bijdragen aan de creatie van een verleidelijke en functionele menukaart:

  • Kleurgebruik: Opteer voor kleuren die de sfeer van je eetgelegenheid weerspiegelen. Kleuren kunnen bepaalde emoties uitlokken en appetijt stimuleren.
  • Typografie en Leesbaarheid:  Kies een lettertype dat niet alleen elegant is, maar ook gemakkelijk te lezen. Te decoratieve lettertypen kunnen de duidelijkheid hinderen.
  • Visuele Hiërarchie: Laat je topgerechten of meest winstgevende items opvallen, bijvoorbeeld met speciale kaders, foto's, of door typografische variaties.
  • Gerechtomschrijvingen: Lever duidelijke en verleidelijke beschrijvingen van je gerechten, maar voorkom dat ze te uitgebreid zijn en daarmee afleiden.
  • Focus op Seizoensgerechten en Lokale Producten: Leg de nadruk op gerechten die seizoensgebonden zijn en maak gebruik van lokale ingrediënten om versheid en kwaliteit te onderstrepen.
  • Dieetwensen: Bied een heldere indicatie voor maaltijden die geschikt zijn voor specifieke dieetwensen, zoals vegetarisch, veganistisch of glutenvrij.

Door deze tips toe te passen, creëer je een menukaart die niet alleen functioneel is, maar ook bijdraagt aan de totale beleving van je restaurant. Denk goed na over het ontwerp en zorg ervoor dat het aansluit bij de stijl en identiteit van je restaurant.

Het juiste materiaal

Na het bepalen van het ontwerp is de keuze van het juiste formaat en de afwerking cruciaal. Opties variëren van een brochure met nietjes, losse bladen (geschikt voor mappen of ordners), tot een wire-o binding. Daarnaast speelt de keuze van het materiaal een significante rol. YUPO, een veelgekozen materiaal voor menukaarten, valt op door zijn unieke eigenschappen als kunststof papier. Zo is YUPO kunststof van hoge kwaliteit en is het 100% recyclebaar, bestand tegen UV-straling én afwasbaar.

Mocht je toch willen kiezen om een andere papiersoort te printen, omdat deze niet waterbestendig hoeft te zijn? Dan kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor printen op FSC-houtvrij offsetpapier. Deze papiersoort heeft een matte uitstraling en zal bij het verouderen (bijna) niet verkleuren. Heeft je menukaart veel foto's of prints? Kies dan voor Silk-papier. Deze papiersoort is licht glanzend en laat jouw foto's voor zich spreken. Toch liever een recycled look? Kies dan voor BioTop. Deze papiersoort is namelijk natuurwit. Kijk voor een van deze papiersoorten op dit onderdeel van onze website. 

Menukaarten (losbladig)

paper_table

2 andere producten in dezelfde categorie: