Kunststof printen

Onze brochures worden gedrukt op YUPO kunststof, een drie-laags materiaal van polypropyleen dat uitstekend past bij toepassingen in sectoren zoals de horeca. YUPO onderscheidt zich door zijn gladde textuur, sterke dekking, en weerstand tegen UV-licht. Bovendien is het volledig recyclebaar, waardoor het een duurzamere - zij het iets duurdere - optie vormt.

Mogelijkheden van kunststof geniete brochures

Bij ons heb je de keuze uit een geniete brochure op A4, A5- of A6-formaat. Beide varianten worden standaard geniet met 2 nietjes in de rug. Deze rug wordt standaard volgens de squarefold-methode gemaakt. Dat betekent dat het een rechte rug wordt in vergelijking met de klassieke brochure. Gebeurt dat niet, dan is het lastig om door de brochure te bladeren door de stevigheid van het materiaal. De materiaalkeuze YUPO vergroot het leescomfort en de kwaliteit van de brochure. Je kunt deze namelijk eenvoudig schoonmaken en opnieuw gebruiken. YUPO is ook nog eens gecertificeerd voor direct voedselcontact. Ideaal voor bijvoorbeeld menukaarten. Het maakt niet uit of je een grote- of kleine oplage kunststof brochures wilt bestellen. De mogelijkheden zijn er genoeg!

Aantal te bedrukken pagina's

Je hebt de volledige vrijheid om het aantal pagina's van je brochure te kiezen, zolang het aantal maar een veelvoud van vier is, gezien de druktechniek. We drukken op grote vellen die vervolgens in het midden worden gevouwen, waardoor er vier pagina's per vel ontstaan. Om de vellen te verbinden, plaatsen we twee nietjes op de vouwlijn aan de rugzijde van de plastic brochure. Daardoor moet elke geniete brochure of magazine een aantal pagina's hebben dat een veelvoud is van vier. Mocht je lege pagina's willen toevoegen om tot een veelvoud van vier te komen, laat dit dan weten in de opmerkingensectie.

Wil je brochures printen bij Onlyprint, maar heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

De juiste samenstelling

A4 is het populairste formaat voor staande brochures, maar bij Onlyprint zijn er verschillende alternatieven beschikbaar. Een daarvan is de oblong brochure, een formaat dat we als een van de weinige aanbieders drukken. Kenmerkend aan oblong brochures is dat de breedte de hoogte overstijgt. Dit type wordt veelal ingezet voor producten zoals fotoalbums, financiële logboeken, en makelaarsbrochures. Let wel: kunststof oblong brochures bieden we uitsluitend in A5 formaat aan. 

Bij de selectie van papiersoorten voor kunststof flyers bieden we opties aan zoals 158, 234 en 319 grams YUPO. Met het gewicht van het papier dat toeneemt, verkrijg je een dikker en meer luxe eindproduct. Het YUPO papier dat wij gebruiken, onderscheidt zich door enkele bijzondere eigenschappen:

Hoogwaardige YUPO kunststof, volledig recycleerbaar, bestand tegen UV-straling, makkelijk schoon te maken en resistent tegen scheuren.

Het is goed om eraan te denken dat Yupo weliswaar scheurvast en waterbestendig is, maar niet krasvast. Bij veelvuldig of intensief gebruik zal de opdruk uiteindelijk vervagen. Liever wel een krasvaste variant? Vink de optie 'Omslag lamineren' aan in de configuratie. Deze mogelijkheid wordt veel gekozen voor gebruik als menukaart in de horeca. 

Vragen over kunststof brochures ?

Wil je jouw brochure laten printen, maar heb je nog vragen? Dat snappen wij maar al te goed! Een brochure maak je natuurlijk ook niet elke dag en je wilt wel dat alles helemaal naar wens is. Kijk of jouw vraag in de FAQs staat of neem contact met ons op.

Geniete brochures | kunststof

Table_papersize_small

paper_table

4 andere producten in dezelfde categorie: