Folders printen 

Sinds jaar en dag worden folders gebruikt als vorm van promotie. Vroeger alleen als huis-aan-huis bezorging, tegenwoordig ook op veel andere manieren. Bij Onlyprint leveren we al meer dan twintig jaar folders voor veel verschillende doeleinden. Denk aan reclamefolders voor horecazaken, reclamefolders voor webshops, menu- of drankenkaarten, kerkelijk drukwerk of informatiebrochures. 

Wat is het verschil tussen flyer en folders printen 

Folders en flyers zijn allebei geweldige opties om je boodschap of merk te verspreiden. Het hangt echter af van het soort informatie dat je naar buiten wilt brengen welke het beste bij je past. 

Als je veel gedetailleerde informatie wilt overbrengen, met meerdere pagina's, dan is een folder geschikter; als je meer op zoek bent naar reclame, visuele aantrekkingskracht en direct in het oog springende boodschap, dan is een flyer waarschijnlijk een betere keuze. 

Uiteindelijk kan een combinatie van beide het beste werken voor jouw individuele boodschap of branding. Doe wat onderzoek en kijk wat het beste bij je past - zorg er wel voor dat je iets maakt dat opvalt!

Welke vouwtechnieken 

Bij een folder kun je kiezen uit diverse vouwmethoden, waaronder de enkele vouw, zigzagvouw, venstervouw, wikkelvouw, of parallelvouw. Deze verschillen liggen niet slechts in de manier van vouwen, maar beïnvloeden ook het aantal pagina's dat ontworpen kan worden. Bijvoorbeeld, de parallelvouw biedt plaats aan 8 volledig vormgegeven pagina's.

Folders printenDe juiste vouw na het printen 

Wikkelvouw: ten eerste is deze vouwwijze erg geschikt voor het presenteren van veel informatie, omdat je maar liefst 6 verschillende pagina's hebt om te vullen. Dit geeft je de ruimte om je boodschap uitgebreid over te brengen en eventueel extra afbeeldingen of grafieken toe te voegen. Daarnaast zorgt de wikkelvouw voor een professionele uitstraling van je folder. Je kunt zelf bepalen hoe je de pagina's indeelt en welke informatie op welke plek staat, wat zorgt voor een overzichtelijk geheel.

Zigzagvouw: deze vouwmethode zorgt ervoor dat de folder gemakkelijk open en dicht kan worden gevouwen en biedt tegelijkertijd een overzichtelijke en professionele uitstraling. De naam 'zigzag' verwijst naar de afwisselende beweging van de vouwlijnen, die als het ware heen en weer bewegen. In tegenstelling tot een gewone vouw of brochure met nietjes, blijft de zigzagvouw folder plat liggen wanneer deze geopend wordt. Dit maakt het gemakkelijk om door de inhoud van de folder te bladeren zonder dat deze ongewenst dichtklapt.

Venstervouw: de basis van een dergelijke folder is dat deze uit meerdere panelen bestaat die opeenvolgend uitslaan, waarbij het laatste paneel een 'venster' of blikvanger onthult wanneer de folder volledig is uitgevouwen. Dit 'venster' kan gebruikt worden om een kernboodschap of afbeelding te tonen die de ontvanger moet verleiden om de folder volledig te openen en de rest van de informatie te lezen. De kunst ligt in het nauwkeurig afstellen van de vouwlijnen zodat de venstervouw naadloos en soepel functioneert, wat de professionele uitstraling van de folder bevordert. 

Enkele vouw: een folder met enkele vouw is een effectief communicatiemiddel omdat het een compact formaat combineert met voldoende ruimte voor belangrijke informatie. Het ontwerp met één vouw scheidt de folder in twee duidelijke secties. Ideaal dus voor het overzichtelijk presenteren van je product of diensten. Deze vouwwijze biedt een kosteneffectieve maar toch opvallende manier om je boodschap te printen. 

Dubbele parallelvouw: met een dubbele parallelvouw creëer je een unieke ervaring voor de ontvanger. Het moment van openen wordt bijna een speciaal moment, waarbij elke vouw een nieuw stukje van jouw verhaal ontvouwt. Ideaal voor een productcatalogus, evenementenbrochure of informatieve folders!