Folders zigzagvouw 

Folders met zigzagvouw zijn een veelgebruikte en handige manier om documenten te presenteren. Deze vouwmethode zorgt ervoor dat de folder gemakkelijk open- en dichtgevouwen kan worden en biedt tegelijkertijd een overzichtelijke en professionele uitstraling. De naam 'zigzag' verwijst naar de afwisselende beweging van de vouwlijnen, die als het ware heen en weer bewegen. In tegenstelling tot een gewone vouw of brochure met nietjes, blijft de zigzagvouw folder plat liggen wanneer deze geopend wordt. Dit maakt het gemakkelijk om door de inhoud van de folder te bladeren zonder dat deze ongewenst dichtklapt.

Folders zigzagvouw - hoe wordt het gemaakt?

Folders met zigzagvouw worden meestal geprint op een vel papier en vervolgens gevouwen volgens een Z-patroon. Dit patroon bestaat uit afwisselende vouw die in tegengestelde richting worden gevouwen, waardoor de zigzagvorm ontstaat. 

Kies je papier

Niet ieder bestand heeft dezelfde afwerking nodig. Of je nu kiest voor het meest milieuvriendelijke papier, steviger papier voor een luxere uitstraling of waterafstotend synthetisch materiaal, Onlyprint heeft het in huis. Om je te helpen bij de materiaalkeuze kun je hier klikken.

Kom je er niet uit? Dan helpen we je graag persoonlijk verder via onze klantenservice

Welke andere vouwtechnieken zijn er?

Het onderscheid wordt niet enkel gemaakt door de wijze van vouwen, maar eveneens door het aantal pagina's dat gecreëerd kan worden.. Zo kun je bij een folder kiezen uit de volgende opties: enkele vouw, venstervouw, wikkelvouw of parallelvouw.

Folders

Folder_table

paper_table

4 andere producten in dezelfde categorie: