Stickers bestellen voor iedere gelegenheid

Stickers en etiketten zijn veelgebruikte producten. Eigenlijk kun je in elke situatie wel ergens stickers of etiketten voor gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan promotieacties, producten met bedrijfslogo, robuuste vloerstickers, verpakkingsetiketten maar ook belettering voor bijvoorbeeld je auto of ramen. De mogelijkheden zijn groot. Bepaal zelf je formaat tot op de millimeter nauwkeurig, maar met een minimum van 10x10mm.

Belangrijk om te weten is dat de door te geven afmetingen in millimeter (mm) zijn. Qua uitvoering kies je uiteraard zelf voor stickers in kleur, stickers in zwart/wit en of deze gedrukt worden op kunststof of glanzend papier.

Hoe worden ze gemaakt? 

Afhankelijk van het bestelde type sticker of etiket worden deze gemaakt op grote vellen papier of kunststof materiaal die met een lijmlaag zijn voorzien. Deze vellen worden op grote printers voorzien van het aangeleverde ontwerp en afgewerkt volgens afspraak. Voor ieder type materiaal worden de printers zo afgesteld dat jouw bestelling met de hoogst mogelijke kwaliteit wordt geproduceerd. 

Als je op zoek bent naar kleine stickers, neem dan eens een kijkje hier. Als je daarentegen grote stickers nodig hebt, bekijk dan deze opties. 

De juiste stickers bestellen 

Bij stickers bestellen is het belangrijk dat je vooraf weet welke vorm je nodig hebt. Zo hebben wij de keuze uit de volgende opties:

  • Kisscut contour: hier wordt de bovenste stickerlaag precies langs de rand van de afbeelding of het ontwerp gesneden, terwijl de achterste laag intact blijft. Dit maakt het gemakkelijk om de sticker van het vel te halen.
  • Contour: een die-cut contour sticker onderscheidt zich door de unieke uitsnijding die exact de vorm van het ontwerp of het logo volgt. Dit precisiewerk zorgt voor een strakke en professionele uitstraling, omdat de gesneden contouren de aandacht vestigen op het ontwerp zonder overtollig materiaal of achtergronden.
  • Rechthoekig: dit is, zoals de naam al aangeeft, met een rechthoekige vorm. Deze veelzijdige stickers kunnen worden ontworpen met scherpe hoeken en zijn beschikbaar in verschillende afmetingen om te bestellen.
  • Stickers op vel: vaak bekend als stickervellen. Dit is een reeks van dezelfde stickers die, in plaats van afzonderlijk gesneden te worden, samen op één vel worden geprint en uitgegeven. 

Om de verschillen te visualiseren hebben we hieronder de verschillende soorten stickers op een rijtje gezet:

Stickers bestellen

Welk materiaal heb ik nodig?

Stickers drukken op kunststof (mat of glanzend) brengt voordelen met zich mee. Zo zijn kunststof stickers bedoeld om te overleven in het dagelijks gebruik van consumenten. Denk aan stickers op verpakkingen van cosmetica. Kunststof stickers zijn watervast en kunnen ook vetten en oliën weerstaan. Door de flexibele, veerkrachtige en chemisch bestendige werking is een kunststof sticker erg betrouwbaar en duurzaam.

Papieren stickers online bestellen en laten printen is ook een mogelijkheid bij Onlyprint. Papieren stickers worden voornamelijk gebruikt als adresstickers of voor toepassingen in de horeca. Ook zie je vaak het gebruik van papieren stickers bij verschillende promotieacties of branding waarbij de stickers (gratis) worden uitgedeeld.

Kijk of jouw vraag in de FAQs staat of neem contact met ons op.