Wire-O inbinden

Wat is een Wire-O?

Wire-O is een bindmethode waarbij we gebruikmaken van dubbele metalen ringen om bladzijden samen te houden. Dat kan zowel aan de lange of korte zijde zijn. Het Wire-O systeem zorgt voor een strakke en professionele uitstraling van documenten en is extreem duurzaam, waardoor het een ideale keuze is voor bijvoorbeeld rapporten, handleidingen, presentaties en portfolio's.

De voordelen van een ringbinding 

Een Wire-O binding is een uitstekende keuze voor het creëren van professionele en duurzame brochures. Het systeem van de metalen ringband zorgt voor een stevige bevestiging van de pagina's en maakt het tegelijkertijd mogelijk dat het boekwerk volledig plat of omgeslagen kan worden geopend. Dit maakt Wire-O brochures handig in gebruik, vooral voor documenten die vaak worden geraadpleegd zoals handleidingen, presentatiemappen, of instructieboekjes. Het strakke ontwerp en de naadloze afwerking zorgen ervoor dat uw brochures er niet alleen geweldig uitzien, maar ook bestand zijn tegen frequent bladeren, waardoor de inhoud toegankelijker en gebruiksvriendelijker wordt. 

Gebruiksmogelijkheden van een Wire-O

Een Wire-O is niet alleen geschikt voor boeken en kalenders, maar kan ook gebruikt worden voor gepersonaliseerde notitieboekjes, agenda's, receptenboeken en meer. Het is een veelzijdige bindoptie die geschikt is voor zowel persoonlijk gebruik als professionele doeleinden. Daarnaast kan de Wire-O binding ook gecombineerd worden met andere afwerkingsopties zoals het krasvast lamineren van omslagen op aanvraag.

De juiste uitstraling met een ringband 

Als een van de weinige copyshops, kunnen wij Wire-O inbinden van 8 tot wel 550 pagina’s afhankelijk van de papierkeuze. Voor de afwerking en uitvoering zijn er verschillende opties:

  • A3, A4, A5, A6 & A7 formaat
  • Transparant vel aan voor- en achterzijde
  • Type omslag

Het formaat ringband wordt door ons gekozen afhankelijk van het aantal te binden pagina’s. Het aantal pagina’s  bepaalt de grootte van de ringband vanaf ongeveer 120 pagina’s is de wire-o (2:1) ten opzichte van een kleiner bestand tot ca. 100 pagina’s (3:1). Standaard worden Wire-O's met zilverkleurige ringbanden gemaakt. Heb je speciale wensen als het gaat om kleur van de ringband, dat kan op aanvraag. Het is altijd goed om vooraf wensen kenbaar te maken zodat een productie geen onnodige vertraging oploopt door het niet voorradig zijn van de gewenste kleur. 

Tip: Zorg je er ook voor in je ontwerp dat cruciale afbeeldingen of tekst niet te dicht bij de rand worden geplaatst? De boorgaten zullen in de eerste centimeter van de door jou geselecteerde bindplaats zijn. Door in je ontwerp deze belangrijke elementen ongeveer 1 centimeter van de rand te houden, voorkom je dat ze onleesbaar worden of in het geheel niet zichtbaar zijn.

Ringband inbinden

Niet iedere Wire-O heeft dezelfde afwerking nodig. Of je nu kiest voor het milieuvriendelijke papier of voor steviger papier met een luxere uitstraling inclusief stevige cover en transparante bladen. Onlyprint heeft het in huis. Om je te helpen bij de materiaalkeuze kun je hier klikken.

Bij Onlyprint maken wij jouw Wire-O snel en goedkoop, zowel in kleine als in grote oplages, op het gewenste formaat en met het juiste papier. 

Wire-O

Table_papersize_small

paper_table

5 andere producten in dezelfde categorie:

Related Posts