Wire-O inbinden

Ben je op zoek naar een strakke, professionele optie voor het inbinden van jouw documenten, dan is een Wire-O een ideale uitkomst. Kies zelf de gewenste afwerking en uitstraling om jouw documenten jarenlang bij elkaar te houden. Kies voor een stevige en duurzame optie met ons metalen ringbandsysteem om pagina's soepel om te laten slaan en plat te laten liggen. In een wereld vol geniete en gelijmde materialen val je zeker op met een Wire-O.

Liever jouw boekwerk voorzien van een lijmbinding met softcover, klik dan hier.

Wat is een Wire-O ?

Wire-O is een bindmethode waarbij we gebruikmaken van dubbele metalen ringen om bladzijden samen te houden. Het systeem bestaat uit een reeks dubbel-geluste ringen die door geperforeerde gaten aan de rand van het papier lopen. Dat kan zowel aan de lange of korte zijde zijn. Door deze bindwijze kunnen documenten volledig plat open liggen of zelfs worden omgeslagen, wat het lezen en noteren een stuk makkelijker maakt. Het Wire-O systeem zorgt voor een strakke en professionele uitstraling van documenten en is extreem duurzaam, waardoor het een ideale keuze is voor bijvoorbeeld rapporten, handleidingen, presentaties en portfolio's.

De voordelen van een ringbinding 

Wire-O binding is een uitstekende keuze voor het creëren van professionele en duurzame brochures. Het systeem van de metalen ringband zorgt voor een stevige bevestiging van de pagina's en maakt het tegelijkertijd mogelijk dat het boekwerk volledig plat kan worden geopend. Dit maakt Wire-O brochures handig in gebruik, vooral voor documenten die vaak worden geraadpleegd zoals handleidingen, presentatiemappen, of instructieboekjes. Het strakke ontwerp en de naadloze afwerking zorgen ervoor dat uw brochures er niet alleen geweldig uitzien, maar ook bestand zijn tegen frequent bladeren, waardoor de inhoud toegankelijker en gebruiksvriendelijker wordt. 

Een Wire-O is niet alleen geschikt voor boeken en kalenders, maar kan ook gebruikt worden voor gepersonaliseerde notitieboekjes, agenda's, receptenboeken en meer. Het is een veelzijdige bindoptie die geschikt is voor zowel persoonlijk gebruik als professionele doeleinden. Daarnaast kan een Wire-O binding ook gecombineerd worden met andere afwerkingsopties zoals het krasvast lamineren van omslagen op aanvraag.

De juiste uitstraling met een ringband 

Als een van de weinige copyshops, kunnen wij Wire-O inbinden van 8 tot wel 567 pagina’s afhankelijk van de papierkeuze. Voor de afwerking en uitvoering zijn er verschillende opties:

  • A3, A4, A5, A6 & A7 formaat
  • Transparant vel voor- en achterzijde
  • Type omslag

Het formaat ringband wordt door ons gekozen afhankelijk van het aantal te binden pagina’s. Bij een groter bestand gebruiken wij een grotere ringband (2:1) ten opzichte van een kleiner bestand tot ca. 100 pagina’s (3:1). Standaard worden Wire-O's met zilverkleurige ringbanden gemaakt. Heb je speciale wensen als het gaat om de kleur van de ringband, dan zijn we afhankelijk van de voorraad, maar kunnen we zeker het gewenste product bij bestellen. Het is altijd goed om vooraf wensen kenbaar te maken zodat een productie geen onnodige vertraging oploopt door het niet voorradig zijn van de gewenste kleur.