Menukaarten printen 

Met menukaarten printen via Onlyprint maakt het niet uit of je wisselende seizoensgerechten, dagverse specials of een vaste menukaart hebt. Met diverse typen menukaarten presenteer je jouw aanbod op een stijlvolle en passende manier. Onze hoogwaardige printservice zorgt ervoor dat de kleuren van je gerechten van de kaart afspringen en het water je in de mond loopt. Kies uit een reeks van hoogkwalitatieve papiersoorten en afwerkingen om jouw unieke stijl weer te geven.

Tips voor het maken van een menukaart

Naast het printwerk is de vormgeving van de menukaart van groot belang. Het is essentieel om niet alleen te denken aan het weergeven van je gerechten, maar ook om de identiteit van je restaurant tot uiting te laten komen. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen bij het maken van een aantrekkelijke en effectieve menukaart:

  • Gebruik van kleuren: kies kleuren die passen bij de sfeer van je restaurant. Kleuren kunnen emoties oproepen en de eetlust opwekken.
  • Lettertypen en leesbaarheid: selecteer een lettertype dat stijlvol is, maar ook goed leesbaar. Vermijd lettertypen die te decoratief zijn, dit kan ten koste  gaan van de duidelijkheid.
  • Visuele hiërarchie: geef de meest populaire of winstgevende gerechten een prominente plek. Dit kan door het gebruik van kaders, afbeeldingen of verschillende tekstgrootten.
  • Beschrijvingen van gerechten: zorg voor heldere en beschrijvende teksten die klanten informeren en verleiden. Vermijd te lange teksten die kunnen afleiden van de keuzes.
  • Seizoensgebondenheid en lokale producten: benadruk seizoensgebonden gerechten en het gebruik van lokale producten. Dit straalt versheid en kwaliteit uit.
  • Speciale dieetvereisten: zorg voor duidelijke aanduidingen bij gerechten die passen bij speciale dieetvoorkeuren, zoals vegetarisch, veganistisch of glutenvrij.

Door deze tips toe te passen, creëer je een menukaart die niet alleen functioneel is, maar ook bijdraagt aan de totale beleving van je restaurant. Denk goed na over het ontwerp en zorg ervoor dat het aansluit bij de stijl en identiteit van je restaurant.

Aantrekkelijke menukaarten printen 

Na het ontwerp is het belangrijk om het juiste formaat en afwerking voor jouw menukaarten te kiezen. Zo kun je kiezen uit een geniete brochure, losbladige prints (ook voor in een map of ordner) of ringband (wire-o). Hiernaast is de materiaalkeuze belangrijk. Het meest gekozen materiaal voor een menukaart is YUPO, dit kunststof papier heeft een paar unieke kenmerken:

  • Hoogwaardig YUPO kunststof
  • 100% recyclebaar
  • UV bestendig
  • Afwasbaar

Wil je nóg meer bescherming, kies dan voor extra laminering! Mocht je toch willen kiezen om een andere papiersoort te printen , omdat deze niet waterbestendig hoeft te zijn? Dan kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor FSC-houtvrij offsetpapier. Deze papiersoort heeft een matte uitstraling en zal bij het verouderen (bijna) niet verkleuren. Heeft je menukaart veel foto's of prints? Kies dan voor Silk-papier. Deze papiersoort is lichtglanzend en laat jouw foto's voor zich spreken. Toch liever een recycled look? Kies dan voor BioTop. Deze papiersoort is namelijk natuurwit.Mocht je meer willen weten over het printen van onze verschillende papiersoorten? Dan kun je terecht op onze materiaalpagina.

catogorie_menu