BTW op drukwerk - hoe zat het ook alweer?

Als bedrijf of organisatie zijn de voor te schieten kosten vaak al hoog genoeg. Een uitkomst hierbij is het 9% BTW-tarief. Kom je hiervoor in aanmerking, dan kunnen wij de juiste producten hiervoor online beschikbaar maken. Let wel op; dit geldt niet zomaar voor alle producten. 

Boeken vallen onder het 9%-tarief. Drukwerk valt onder het 9%-tarief als dat voor iedereen herkenbaar is als boek. Die herkenbaarheid moet zichtbaar zijn in de omvang en inhoud, en de manier waarop de bladen tot een geheel zijn verbonden. Voor schoolboeken zijn hier een aantal uitzonderingen te vinden.

Voorbeelden zijn: Catalogi, Collegedictaten, bladmuziek, fotoboeken, Jaarverslagen, reisgidsen etc

Brochures vallen onder het 9%-tarief als ze:

  • minimaal 32 pagina's bevatten
  • zijn voorzien van een omslag
  • als 1 geheel zijn aaneengehecht

Reclamemateriaal valt onder het 21%-tarief

Onder periodieken verstaan we dagbladen, weekbladen, tijdschriften en andere periodieken die minstens 3x per jaar verschijnen op nagenoeg vaste tijdstippen. 

Ook met kopieerboeken kom je in aanmerking voor het lage BTW-tarief. Dit zijn losbladige uitgaven met lesmateriaal dat gekopieerd kan worden. 

Kijk voor meer informatie of meer voorbeelden op de site van de belastingdienst. 

Kom je in aanmerking?

Vul dit formulier in zodat we een controle kunnen uitvoeren. Na goedkeuring zullen de 9%-BTW producten online zichtbaar worden gemaakt met het aangemelde account.

Aanvraag formulier - 9% BTW

 

Producten met 9% BTW