Het laatste jaar van jouw opleiding staat waarschijnlijk voor een groot deel in het teken van een afstudeerscriptie. Hierin verwerk je alle aspecten die jij tijdens de opleiding hebt geleerd. Na het behalen van de scriptie ben je officieel afgestudeerd. Het inleveren van een scriptie gaat meestal online, maar op vele hogescholen en universiteiten is het ook verplicht om hardcopy een exemplaar in te leveren. Het doet je beoordeling over het algemeen goed om je scriptie te printen op kwalitatief papier en ook het inbinden van je scriptie zorgt voor een professionele uitstraling.

Scriptie printen bij Onlyprint

Je scriptie printen doe je voordelig bij Onlyprint. Daarnaast vind je bij ons ook nog voldoende keuzemogelijkheden om jouw hardcopy scriptie zo professioneel mogelijk te laten overkomen. Zo kun je bij ons je scriptie printen op de volgende papiersoorten:

 • 80 grs wit (standaard)
 • 100 grs wit 
 • 120 grs wit
 • 130 grs silk (MC zijdeglans)
 • 130 grs gloss (MC glanzend)
 • 170 grs silk (MC zijdeglans)
 • 250 grs silk (MC zijdeglans)
 • 250 grs gloss (glanzend MC)

Het is hiermee mogelijk om zelf de dikte, kwaliteit en glans van het papier te bepalen. Zo kom je altijd goed voor de dag bij jouw beoordelaars. Verder komt er bij het scriptie printen ook de vraag naar voren of je het dubbelzijdig of enkelzijdig wenst te drukken. Gezien het hoge aantal pagina’s dat een scriptie normaal gesproken heeft is een scriptie printen op dubbelzijdig papier het meest voorkomende. 

Scriptie inbinden bij Onlyprint

Behalve het scriptie printen is ook het inbinden van je scriptie belangrijk voor de algehele indruk. Een netjes ingebonden scriptie ziet er namelijk niet alleen mooier uit, maar leest op deze manier ook een stuk prettiger. 

Bij Onlyprint is het mogelijk om je scriptie in te binden met de volgende afwerkingen:

 • Wire-O (metalen ringband)
 • Geniet (2 nietjes in de rug)
 • Gelijmd (Gelijmde rugstrip)
 • Goedkoop scriptie printen en binden

Bij Onlyprint ben je ook aan het juiste adres als je goedkoop een scriptie wilt printen en inbinden. Ben jij op zoek naar een manier om goedkoop een scriptie uit te printen? Hier zit je helemaal goed. Een scriptie van 50 pagina’s, dubbelzijdig in kleur geprint op standaard papier is al verkrijgbaar vanaf:

 • Wire-O: v.a. €22,50
 • Gebonden: v.a. €28,05
 • Geniet: v.a. €18,86

Uiteraard is het mogelijk om jouw scriptie geheel naar wens samen te stellen. Of je nu extra transparanten aan de voorkant, een voorblad op dikker en glanzend papier of het binnenwerk op glanzend papier wilt: bij Onlyprint stel jij zelf jouw scriptie samen.

Snel scriptie printen en binden

Naast de diverse keuzemogelijkheden voor het scriptie printen en binden en de lage prijs hiervoor, profiteer je ook nog eens van een snelle afhandeling. Alle orders worden binnen 2 werkdagen geleverd. Vaak worden orders die voor 15:00 geplaatst zijn, zelfs de volgende dag al geleverd. Daarnaast is de verzending van orders binnen de gehele BeNeLux ook nog eens gratis.

3 tips voor het drukken van een scriptie

Het jaar is in zijn laatste fase, op de meeste universiteiten begint binnenkort de collegevrije periode. Voor veel studenten betekent dit niet alleen dat zij een nacht of twee moeten doorhalen om zich op de examens voor te bereiden, sommigen zijn aan het eind van hun studie en moeten naast de examenfase ook nog hun eindscriptie maken. Of het nu gaat om een bachelor-, master- of doctoraalscriptie - het schrijven van een wetenschappelijk artikel is een vervelend proces dat vaak op de zenuwen werkt.

Vooral het schrijven van een bachelor scriptie kan een grote uitdaging zijn, omdat het meestal de eerste uitgebreidere wetenschappelijke opdracht van een student is. Het gaat er niet alleen om te voldoen aan bepaalde wetenschappelijke normen wat de inhoud betreft, het gaat er ook om te bewijzen dat men in staat is een wetenschappelijk onderwerp op een formeel correcte manier voor te bereiden.

De voorbereiding van een scriptie neemt veel tijd in beslag: het vinden van een onderwerp en een promotor, het bepalen van de structuur en het formuleren van de onderzoeksvraag, het bijbehorende literatuuronderzoek en natuurlijk het schrijven van de scriptie. Vaak doen zich onvoorziene complicaties voor, vooral in de eindfase van het schrijven van een wetenschappelijk artikel. Daarom hebben we drie tips om je optimaal voor te bereiden als het tijd is om je scriptie te laten drukken en in te binden.

1. Vooraf op een gestructureerde en efficiënte manier werken

Anticiperende timing is essentieel voor het schrijven van een scriptie. Aangezien de tijd voor het schrijven van een scriptie beperkt is, is het raadzaam om aan het begin een duidelijke schets te ontwikkelen en een plan te maken van welke taken wanneer moeten worden voltooid. Een duidelijke schets van de inhoud dient als oriëntatiepunt bij de schriftelijke uitwerking van een scriptie. Op die manier kunnen onnodig onderzoek en onproductieve chaos worden vermeden. Een goede voorbereiding in de vorm van een gedetailleerde schets zorgt ervoor dat het werk aan het eind een rode draad heeft. Een rode draad maakt het niet alleen gemakkelijker om een werkstuk te lezen, maar is ook een kenmerk van wetenschappelijke kwaliteit, wat niet in de laatste plaats van invloed is op het cijfer.

 Het is ook nuttig om duidelijkere doelstellingen te bepalen om gemotiveerd te blijven en niet overweldigd te worden door de vele taken. Om ervoor te zorgen dat het werk uiteindelijk samenhangend is, moet echter steeds het totaalbeeld voor ogen worden gehouden.

Het is raadzaam het werk ten minste 14 dagen voor de uiteindelijke indieningsdatum te voltooien. Op die manier is er aan het eind voldoende tijd voor de laatste correcties en om het drukken en inbinden van het werk online te bestellen. Het eindproduct wordt dan meestal binnen enkele dagen geleverd.

2. stel de juiste opmaak in

Alvorens het werk te laten drukken en inbinden, moet het beslist nog een laatste keer worden nagelezen. Niet alleen spelfouten en de juiste bronvermeldingen of citaten moeten worden gecontroleerd, ook de opmaak moet grondig worden nagekeken.

Richtlijnen voor de opmaak worden meestal door de instelling in kwestie vastgesteld en moeten van bij het begin correct worden ingesteld. Dit kan onnodige verkortingen van de tekst aan het eind of latere opmaakproblemen voorkomen. De opmaak omvat bijvoorbeeld de uniforme opmaak van de paginamarges, de regelafstand of de lettergrootte. Ook de paginering en de aanmaak van een dynamische inhoudsopgave die zich aanpast aan hoofdstukken die worden bijgewerkt, moeten goed worden opgezet. Daarnaast kunnen een lijst van afkortingen, een lijst van cijfers en een lijst van tabellen nodig zijn. Bronvermeldingen in de hoofdtekst, de voetnoten en de literatuurlijst moeten ook worden gecontroleerd op consistente opmaak. Bij het afdrukken van Word-documenten kunnen er bijvoorbeeld veranderingen optreden in lettertype, regelafstand of tabelposities, die te maken kunnen hebben met de specifieke Word-versie of het besturingssysteem. Voor de uiteindelijke druk van het papier is het daarom beter de tekst uit het betreffende tekstverwerkingsprogramma te exporteren naar een PDF-document.

3. De scriptie een professionele uitstraling geven

De meeste instellingen eisen dat je je gedrukte scriptie met perfect- of lijmbinding indient. Perfect bindingen zijn geschikt voor zowel kortere als meer uitgebreide academische papers. Perfect bindingen zijn geschikt voor zowel beknopte als meer uitgebreide academische papers. Deze bindwijze geeft een scriptie een professionele uitstraling en kan individueel worden vormgegeven. Op deze manier kan bij de keuze van de formaten en materialen zowel aan de eisen van de desbetreffende instelling als aan de behoeften van de student worden voldaan.

Dankzij de mogelijkheid om de diverse configuraties van het product tijdens het bestelproces online te configureren, kan het drukwerk van thuis uit worden besteld. Het formaat, het aantal pagina's en het papier waarop moet worden afgedrukt, kunnen allemaal worden ingesteld. Voor het drukken wordt alleen ongestreken, houtvrij papier gebruikt, omdat dat langer meegaat. Op die manier kan een lange levensduur van het bedrukte scriptie worden gegarandeerd. Bij het ontwerpen van de softcover kunnen verschillende papiersoorten voor de omslag worden gekozen. Dit maakt het afdrukken van het scriptie zo eenvoudig als mogelijk.

Omdat bestellingen vaak al vanaf één exemplaar mogelijk zijn, worden de kosten voor drukken en inbinden binnen een studentvriendelijke marge gehouden. De productprijzen worden direct tijdens het configuratieproces berekend, zodat de gemaakte kosten op elk moment tijdens het bestelproces kunnen worden gezien. Aangezien veel universiteiten eisen dat meerdere exemplaren worden ingediend, is het des te handiger dat het bestellen van meerdere exemplaren prijsvoordelen biedt.

Wij wensen alle studenten veel succes met hun examens en het schrijven van hun scriptie. U hoeft zich tenminste geen zorgen meer te maken over het drukken van uw scriptie en kunt zich in plaats daarvan concentreren op de inhoud. Wij staan graag aan uw zijde als een betrouwbare partner op de weg naar uw diploma.