Internet printen is het met behulp van het internet direct online bestellen van printwerk of drukwerk.

Door het opgeven van productspecs na het kiezen van een productsoort zoals flyers, geniete brochures, gebonden brochures, wire-o boekjes etc. wordt direct online een offerteprijs weergegeven en kan u een bestelling plaatsen. Na het uploaden van een of enkele bestanden kunt u online betalen en is de order geplaatst.

Internet printen draait allemaal om lage kosten (doorgaans ruim 50% goedkoper dan de prijs bij een ouderwetse copyshop), een snelle levering en gemak. Bovendien heb je met digitaal printen een grote keuze aan papiersoorten, waar thuis printen vaak beperkt is tot alleen 80grs papier.

Naast de traditionele vormen van web-to-print waarbij opdrachten geplaatst kunnen worden bij een online offset drukkerij, is het nu ook mogelijk om dit drukwerk sneller en in kleine oplages (tot 250-500 exemplaren) goedkoper te verkrijgen.

De kwaliteit van digitaal drukwerk is nagenoeg niet meer van offset-kwaliteit te onderscheiden. De voortschrijding van de techniek zal ertoe leiden dat offset druk, een analoge vorm van reproductie binnen nu en 10 jaar tot het verleden behoort en geheel ingehaald zal zijn door digitaaldruk. De reden is dat offsetdruk traag, bewerkelijk en weinig flexibel is. Online offsetdrukkerijen bestaan bij de gratie van combinatie van "vormen". Meerdere gelijksoortige producten (zelfde afmetingen en papier) worden op 1 drukvorm gecombineerd.

Digitaaldruk is snel, flexibel en weinig arbeidsintensief. Internet printen als verlengstuk van internet drukken zal daarom naar verwachting op termijn het analoog drukken volledig gaan vervangen.