Snel en goedkoop online cursus- en opleidingsmateriaal printen

Leestijd: 3 Minuten

De laatste maanden in lockdown hebben de Nederlandse onderwijsinstellingen voor grote uitdagingen gesteld. Veel universiteiten beschikken over reeds bestaande onderwijstools waarop materiaal ter beschikking wordt gesteld aan studenten en digitale communicatie kan plaatsvinden. Op de scholen daarentegen hebben de moeizame pogingen om het onderwijs te digitaliseren al eens geleid tot problemen of zelfs tot het stopzetten van de lesactiviteiten. Op veel scholen is gebleken dat de technische infrastructuur voor digitaal leren nog grote tekortkomingen kent.

Nederland heeft ongetwijfeld nog wat huiswerk te doen op het gebied van de digitalisering van het lesgeven. Toch hebben universiteiten op het gebied van digitalisering een streepje voor op andere onderwijsinstellingen. De belangrijkste vereiste voor dit succes – een digitaal onderwijs- en leerplatform en een goede technische infrastructuur – is ook op scholen dringend nodig. Dit houdt in een zogenaamde “cloud” met een onderwijssysteem en professionele IT-ondersteuning voor de school. Als dan ook nog een systeem voor videoconferenties wordt opgezet dat in overeenkomst is met de AVG, staat niets meer in de weg aan een digitaal onderwijs met normale leerlingenaantallen.

Werkboeken voor school en opleiding

Naast de technische beperkingen is de communicatie voor digitale lessen voor velen een probleem. Bij gebrek aan technische middelen voor video- of liveconferenties moeten leraren en leerlingen het doen met de bestaande communicatiemiddelen en terugvallen op onhandige e-mailcorrespondentie, het uitwisselen van berichten via messenger of contact via de telefoon. Bovendien vergt de voorbereiding van de les veel meer tijd van de leerkrachten, aangezien opdrachten soms niet even kort besproken kunnen worden. De omschrijving van de opdrachten moet derhalve meer gedetailleerd zijn, om tussentijdse vragen, die normaliter tijdens de opdracht zelf zouden worden gesteld, te kunnen beantwoorden. Veel leraren geven hun leerlingen en cursisten daarom werkboeken die zij zelf hebben samengesteld.

De werkboeken kunnen met professioneel advies vanuit thuis worden afgedrukt bij online copyshops zoals Onlyprint. Gezien het feit dat de eisen voor een werkboek kunnen variëren naargelang de onderwijsinstelling en het gebruiksdoel, is het van belang dat u gebruik maakt van een ervaren dienstverlener. Vragen over het maken en afdrukken van het werkboek kunnen telefonisch worden besproken met deskundig personeel. Persoonlijk overleg zorgt ervoor dat het afgewerkte werkboek voldoet aan de betreffende onderwijs- of opleidingseisen.

Online printdiensten voor cursus- en opleidingsmateriaal

Voor een constant hoge cursuskwaliteit, ook tijdens de corona tijd, bieden online copyshops voordelige en snelle mogelijkheden om cursusmateriaal contactloos en betrouwbaar af te drukken. In vergelijking met fysieke copyshops is het drukken van opleidings- of cursusmateriaal bij online aanbieders zoals Onlyprint aanzienlijk goedkoper en bovendien in hoge mate te personaliseren. Hoogwaardig papier en professionele printprocessen zorgen ervoor dat het product van bijzonder hoge kwaliteit is. Een passend persoonlijk advies maakt het mogelijk het juiste product voor het desbetreffende doel te vinden.

Opleidings- of cursusmateriaal kunnen als losse, niet ingebonden documenten worden afgedrukt. Daartoe kunnen, naast het gewenste papier, extra opties worden besteld, zoals een perforatie, een vouw of een tussenvel in de verschillende bundels.

In plaats van losse documenten kunnen de documenten ook direct geniet worden besteld. Nieten of inbinden is geschikt voor documenten die uit vrij weinig documenten bestaan. De documenten worden ingebonden met 2 of 4 stevige nietjes en kunnen worden geniet in staand of liggend formaat.

Indien meerdere documenten moeten worden ingebonden, kan een praktische ringband worden gebruikt. Ringbanden ofwel een wire-o is geschikt voor ingebonden documenten vanaf 8 tot maximaal 300 pagina’s en kan op vele manieren worden gepersonaliseerd. De praktische metalen ringband maakt het gemakkelijk de bladzijden volledig om te slaan en de omslag kan naar eigen wens worden vormgegeven. Ringbanden bieden de ideale oplossing voor het samenstellen van cursusmateriaal als werkboek.

Een andere mogelijkheid is het afdrukken van losse documenten en deze direct in orders in te klapperen. Het inklapperen van de map gaat betrouwbaar en snel. De klaargemaakte opleidings- of cursusdocumenten kunnen gemakkelijk en zonder contact worden afgeleverd. Ze kunnen naar de cursusleiding worden gestuurd of – tegen een kleine meerprijs – rechtstreeks naar de cursisten.

Om de veiligheid van gegevens op lange termijn te kunnen garanderen, te controleren en te verbeteren, vertrouwen professionele copyshops op vastgelegde en gestandaardiseerde systemen voor informatieveilig. Met de ISO 27001-certificering garandeert Onlyprint ten allen tijde een veilige en discrete behandeling van vertrouwelijke gegevens.

Het Onlyprint team streeft ernaar de best mogelijke klantenservice te bieden en kijkt ernaar uit u te helpen bij het drukken en samenstellen van uw op maat gemaakte cursus- en opleidingsmateriaal.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven